Nasi Kukus anyone?

Hehehe....hari ni aku cuber wat Nasi Kukus....jadik....nasi nyer lembut...berderai.....pahtu tak berkerak. Aku pakai beras biasa jer.....okla jadik. Pastu aku buat Pandan Chicken. Suker sangat makan Pandan Chicken dekat Rafflesia Chicken Hut (RCH) tu....so aku pon terai la buat. Bukan ada resepi nyer pon dari apa yang aku makan kat RCH tu macam bulih agak la apa bahan2 nyer. Sedap jugak...nak2 lagi bau daun pandan tu wangi jer....gambar? gambar aku dah amik tapi tak upload lagi...nanti aku tepek.



Nasi Kukus




Pandan Chicken


Semalam pulak aku buat Nasi Belauk. Siap bungkus lagi tu! Teringin nak makan nasi belauk. so aku pon buat ler...memang dah beli Ikan Tongkol awal2 lagi last Monday. Aku beli sekor jer....ngam2 sekilo. Cukup ler untuk masak sekali jer....aku ni bukan apa,kalau ikan tongkol tu aku tahu buat masak gulai nasi belauk and wat kari jer.....kalau nak wat masakan lain aku tak tahu and tak biasa. Tu pon jarang aku wat kari pakai ikan tongkol....most of the time kalau wat kari..mesti la kepala ikan....tak kira la ikan merah...ker...ikan siakap ker...jemuduk ker....kerapu kerr...tapi mesti ikan besar2 laa....baru sedap. Oh...by the way....hari ISnin tu memang aku buat Kari Kepala Ikan ....hihihi.....






Nasi Belauk


Okay...sambung citer nasi belauk......aku wat nasi belauk...pahtu bungkus2 bagi kat Nor sikit.....sebungkus sorang lerr.....pahtu Sophea and Laila pon nak bungkus jugak. So aku pon bungkus la jugak........baru la real macam nasi belauk kan? Hehehe...Sophea makan dengan banyak sekali....siap tambah lagi,pahtu nasi Laila yg tak habis pon dia tulung habis kan. Hiihihi....seronok tengok kalau anak2 berselera makan.

Hmm...esok nak masak apa plak yer? Sejak dua menjak ni aku dok citer pasal makan kerr...ntah lerr....nothing much happen...so tader apa sgt la nak citer. Cumer lately ni aku rasa malas sangat nak mengemas......adoi....tak tahu la kenapa.....rasa malas betul....ni pon dah rasa tader idea nak taip nih....ok lah..kang bila2 ada idea wa update lagi yerr...!

chow!

Comments

imalha said…
sedaknyo nasik belauk....
fuhh...hok kube pasu tuhh..
fuhh..meleleh air liur nihh..

bubye
ami
ciku_nunu said…
klu nasi kukus paling best penah mkn kat kb, depan flat mpkb tu...wangi sangat ayam goreng dia tu...
kelate ni mmg femes ngan nasi berlauk,kan? murah plak tu...paling best klu dpt sambal tu... huhuh...terliur weh!! janna ni sokmola buat org terliur....
ami : sedap ko? hihihi....tera la buat ami....serro2 nok make gak,Keningau ni pong mana ada oghe jual nasi belauk.Kalu paih dio buat doh bekali....

nunu: terai la buat nunu nasi kukus ni,nanti akak tepek resepi kat blog resepi akak tu yer...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!