Nak buh tajuk aper yerr......?

Adoi.....lama tak update blog yer.....ntah ler...sejak dua menjak ni tader idea and feel nak update blog. From day to day konon nak update blog la....but akhirnyer tak terupdate2 gak...well, ni sementara nak kuar amik angin petang ni update la skit.

Aper nak cerita yer? Well....lately aku takder mood jer nak masak,tader idea...tader selera....at least kalau ada selera tu semangat la jugak nak masak. Cuma semalam masak nasi lemak kukus....pastu malam nyer pulak Nor ajak makan kat umah dia ,dia buat laksa...so aku pon kukus la Laksam skit...esok Ayang aku kata nak gi KK ngan budak2 bujang sekolah dia....hmm...wah2...bapak2 nie...dah la kita dok umah dengan anak2 dah seharian....diaorang ada plak Daddy's Day Out.....tak leh jadi nie.....bila la aku pon nak dapat Mommy"s Day Out plak. Anyway...dia nak gi KK esok nie aku nak kirim Pizza.....nak kirim memacam...hehehe....tu la tinggal lagi aku dengan anak2. Dah la nanti dia nak kena ke Tawau plak....kalau dia gi Tawau nanti aku nak kirim Amplang banyak2. Anak2 pon suker makan........aku ni bila la nak sampai Tawau daa.....?

By the way.....Sophea dah baca Al-Quran dah....Alhamdulillah.....terang hati dia...dia pon dah pandai baca dah.....laju la jugak. Beli kan dia buku cerita hari tu.....hari2 dok baca. Sophea memang rajin, mengaji ni pon rajin. Kalau ada hari Ustaznyer terpaksa cancel kelas ngaji....adoi...moncong la dia, suke sangat mengaji, nak2 lagi sejak dah baca Al-Quran ni. Laila plak...baru dok baca Iqra' 2....tak per lah Angah.....ikut tempo Angah la yerr....

Yasmin plak ....skang ni dia dah berani dah berdiri sambil lepas tangan...hehehe....seronoknyer tengok. Tak lama lagi boleh berjalan la dia tue.

Ok lah...tu jelah dulu untuk kali ni....nanti bila2 aku ada idea lagi aku update lagi. orait....chow!

Comments

ciku_nunu said…
waaa...untungnya mu naz :)sejuk ati dapat anak2 rajin n cerah hati gitu...
sofea^alisa said…
janna..
terangnya hati Sophea...sejuk perut ibu mengandung. Ckp kat dia..tahniah yer from auntie riko.
nunu & riko: Alhamdulillah...hopefully berterusan la gitu...semoga anak2 kita semua akan menjadi orang yang berguna kepada agama,nusa dan bangsa...cewah! Patriotik la plak...hehehe....InsyaAllah...
imalha said…
waahh..
dh pndai mngaji ank buah aku ni.
bgus2!!

leh jadi qariah nihh..
suara sedap mcm mak dia..hak3..
ehh.silap..suara sedap mcm mak uda dia...hik3..

bubye
ami
ami : mak dia nyanyi bulih laa....hihihi...nak taranum tok panda...gini laa....sore sedap supo atuk dia la...dop?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!