I'm still here....

Hai sumer...lamer gilak tak update blog yer?

Well, anak2 semua dah sihat and dah start schooling again....alhamdulillah. Lega sesangat....seronok dapat tengok Laila and Sophea dapat kayuh basikal balik, main kat depan rumah petang2 lepas balik sekolah.

For the past few days nothing much happened. Except for my neighbour - Syuk, just gave birth to her first child and I haven't paid her a visit (and I still don't know is it a baby boy or a baby girl!huhuhu...). Adoi......padahal selang satu rumah jer.....tak sempat gak lagi nak jenguk2 dia. InsyaAlllah petang ni la kot.....lepas Yasmin bangun tido kang.

Sejak dua menjak ni aku tader idea nak masak aper.......masuk dapor jer blank.....bukak peti ais dok tenung2 lauk2 beku tu...tp idea tak dtg2 jugak. Letih memikiornyer.....kalau tanya my Ayang dia nak makan aper mesti dia kata....masak ler apa2 pong.......adoi.....payah gak kalau kita yan hari2 masak.....sampai kering idea nak masak apa. Well, sekarang ni aku teringin nak makan aper yer? For the time being aku teringin nak makan Nasi Lemak....uish! Sedap nyer nasi lemak......hmm.......nasi lemak pon okay jugak kan? Tapi aku ni kan....kalau asal ada jemputan makan2 kat rumah sesiapa...wah......seronoknyer! Apa yang orang masak sumer sedap dan menyelerakan! Last two weekends ada jemputan......seronok banget la aku! Tak yah masak is one thing.....the other thing is rasa sedap sangat kalau orang yang masak. Hihihihi....weekend ni tader sapa2 nak jemput aku lagi ker? kuang...kuang...kuang..





By the way..hari ni ialah Harijadi my youngest sister-Fatien, yang ke 18......tahniah adik......baru dapat result SPM hari tu la nie...and sebelum ni dia bajar kat MRSM Terengganu......and she got 6A's......tahniah again dik....kak ja doakan semoga adik akan berjaya in every good things you do.....ni tgh dok tunggu surat tawaran belajar kat mana2 la ni dik.....Dik, kalu adik bulih gi bajar mana2 nanti (which I believe you definitely will...) kiranya complete la adik badik kita 10 orang bulih masuk U dik deh...?Bah...bereh dik deh! Besar doh adik yerr......dulu Kak Ja dukung adik tahu....

Comments

imalha said…
huhu3..

dh sihat smua eh ank2 buah ksyangn saye? bgus2...
insyaALLAH fatin leh masuk U..
and lengkap la anak2 cikgu wan muhammad dan wan hasnah masuk U.
masyaALLAH...kagum ngn ma abah!
isk..ni rase sedih nihh..

hari ni ami msk nasi lemak gak.
he3..boleh laa...heh3

bubye
ami
rizan&suzana said…
hai zana.. lama xjenguk blog awak.. hihihi.. dan bjln ke si kecik tu..
ciku_nunu said…
alhamdulillah sumer dah sihat... susahnyer hati kalau anak sakit,kan?... hehehhe...sama la kita..suka sangat klu dapat makan yg orang masak.. kat sini klu nak makan orang lain masak, kena g umah lyn spidernfly.. shedapp wooo dia masak!!

wah, congrats!! sejuk perut mak ngandungkan korang 10 beradik...
ami: tu la dop....my children cemaner la agaknyer...

mama_ain : hai....saya selalu gak jenguk blog awak....dah update jugak yer?mai sini selalu....

nunu : mak aii...jauhnyer kalo nak merasa Spid yg masak...tu la,tgk dia nyer FP pon meleleh seh!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!