Cepatlah sihat anak mak...

Aduhai......since hari Khamis lagi anak2 sumer demam...kecuali Yasmin laa...sampai hari ni Sophea and Laila masih demam on off lagik......dah makan ubat sumer dah...batuk2 pon ada gak sikit2....tp diaorang w/p demam but still la boleh makan, takder la sampai tak lalu nak makan langsung. Tahun ni dah masuk 2 kali dah anak2 demam....aduhai.....

Anyway,hari ni Nor ajak makan2 kat umah dia. Dia buat mee.....mee....mee aper ntah, aku pon tak tahu sebab kalau tanya dia pon dia kata Mee Belasah Jerr.....hehehe. Tak kisah la mee apa pong janji sodap. So tengah hari tu aku tak masak la. Petang plak kitaorang pegi tengok member ni baru bersalin. Bila kitaorang sampai jenuh kitaorang bagi salam, tak der orang jawab. Pelik jugak...yelar...biasanyer kalau orang baru bersalin mana ada berjalan2 kan.....but mmg tader orang lah .So we decided to go to the pekan. Pusing2 pekan jap pahtu patah balik pegi umah my frined tadi tu. And barula diaorang ada kat umah...tu pon dah ada tetamu lain dah .....rupernyer memang tadik diaorang keluar...pegi pekan.....dia boring katanya...hihihi...wah2 ibuk2 zaman modern ni hebat belaka. Baru jer bersalin 2 minggu dah pegi jenjalan....hehehe.....mentang2 mak ayah sumer jauh. Hehehe.....aku dulu pon gitu gak, tapi tak der la lepas 2 minggu dah keluar....paling awal aku keluar masa lepas 29 hari.....pegi makan kat KFC...hihihi!

Well, hari Jumaat baru2 ni buat pendaftaran Darjah 1 Sophea di S.K.Pasir Puteh. Alahai....dah besar dah anak aku, dah nak masuk sekolah rendah dah pong tahun depan. Mula2 tu my Ayang kata nak daftar S.K.Luagan pasal sekolah tu on the way to his school but bila fikir2 balik kalau my Ayang ada hal ker aper kerr......saper nak hantar sebab most of jiran2 kat taman aku ni sumer anak2 diaorang sekolah kat S.K. Pasir Puteh.....dekat jer ngan umah and sekolah tu not bad la prestasi nyer......even Nor pon anak dia skolah kat situ.....agak2 kalu terdesak bulih gak tumpang Nor.....hihihi.

Hmm.....ok lah..tu jela kot utk hari ni......nanti laing kali leh citer lagik! chow!

Comments

adrina adi said…
ambil la lesen kak ja oiiii... hehe. bukan setakat hantar anak skolah jer nanti, nak melencong pun boleh. ahaks!
nak amik lesen bulih....nak kena beli keta la sebijik lagik....mcm u lain la......kang stereng tu tak dpt kat ayang I la plak...hihihi...
adrina adi said…
tau takper... takut lepas ni ayang u makan nasi bungkus jer.. sbb u slalu hilang. hehe..
imalha said…
moga2 cpat la sihat smua
anak2 buah aku...sophea n laila..
hurm..rindu diorang la plak rase..
rindu yasmin!!!

bubye
ami

p/s:sedapnye kfc...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!