Happy Birthday Ayang!!

Ayang memotong kek penyek...hihihi

Yesterday November 3rd was my husband's 30th birthday. He kinda excited about his birthday this time because he said that "now I can proudly say that I'm actually 30..."hehehe....punyer la bangga pasal umur dah masuk 30. Macam2. And for his birthday I baked him a cake and decorated it huduh2....hihihi...bukan aper, pasal first time cuber nak decorate kek...itula pasal.Actually I buat 2 biji..satu yang kecik and satu lagi yang besar. Yang kecik tu bulih tahan la ruper nya w/p ad comot2 skit...tp yang besar tu alahai....jadik macam kek penyek! Hahahaha...pasal aku ni la...kemain nak buat 2 layer so bila dok potong2 kek tu...sekali patah! aduhai...tu yang bila letak whipped cream tu..kek tu jadik macam menggelungsur....hehehe...so jadik la macam kek penyek......pennyek pon penyek lah...asal rasa nyer sodap!


yang ni yang lawa skit.....tapi comot



Hari ni pulak aku buat LAKSAM....hehehe...first time jugak cuber. Ntah kenapa sejak akhir2 ni aku rajin pulak mencube buat2 macam. Dalam rush2 nak pegi majlis penyampaian hadiah tadika Sophea tu aku sempat lagi kukus laksam ! Hehehe....punyer semangat nak cuba. Bila tgk menjadik tu bertambah2la bersemangat. TApi aku tak sempat siap kan jugak tgh hari tu pasal tu la...nak pegi ke Majlis Penyampaian Hadiah tadika Sophea. Malam balik dari beraya rumah kawan my Ayang baru lah aku sambung balik......kukus balance tepung laksam and buat kuah nyer sekali. Pastu dalam dok buat laksam tu dalam kepala ni aku terasa nak cuba buat pau pulak. Hehehe.....tu dia...hantu masak sudah datang...tu yang aku pon gatal nak cuba buat macam2 tu. Dah beli tepung pau, kacang merah pon dah beli gak pasal aku nak buat inti kacang merah. Nanti kalu jadik boleh la aku bagi2 kat jiran2 lagi.



Comments

pokcak said…
aloh la.. kiutnye ayang mu.. muahehehe.. mohsin weh.. oloh la.. huuhuu..lamo tak tgk mu nih
sofea^alisa said…
sedapnya Laksam...aku suka Laksam..I like.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!