Salam Aidilfitri buat semua....

Aku nak ucap kan Selamat Menyambut Eid Mubarak buat semua....tahun ni seperti tahun2 sudah aku sambut Hari Raya di Keningau sahaja. Cuma tahun ni rumah kami meriah sikit sebab adik aku dari Sandakan pun akan datang beraya dengan aku sekeluarga . Bercerita tentang persiapan Hari Raya pulak..well, biasa2 jer.....baju raya aku tak tempah baru pon. Entah la, tak teruja sangat nak beli baju baru kecuali untuk anak2 la.....tu yang minggu depan tu kami plan nak pegi KK sambil2 jemput Siti dan Hisyam , sambil2 shopping baju raya anak2. Siti kata Ma pon ada kirim baju kurung untuk Sophea dan Laila.Ma pos kat Siti and Siti akan bawa bila dia datang raya nanti. Alhamdulillah...terima kasih Ma. Ma memang macam tu, tiap2 tahun tak pernah lupa jahit baju kurung untuk cucu2 dia. Walaupun kami tak berkesempatan nak balik beraya tapi Ma tak pernah lupa.....sayang Ma! Anak2 pon sayang jugak kat Nenek diaorang tu. Tu yang tak sabar2 nak balik kampung budak2 nie.

Anyway, lagi mengenai persiapan Hari Raya macam kuih2 muih semua tu..well, biskut raya aku beli jer.....pastu untuk hidangan utama Hari Raya mungkin aku akan buat satay..seperti biasa la...untuk persiapan rumah pulak....biasa2 jer jugak....langsir tak tukar pun..sebab yang ada ni pon baru setahun pakai.....perabut plak...adala kita orang beli perabut jati sikit.....set anggur tu jer....tapi tak tahu la sempat ker tak nak pakai pada Hari Raya nanti. Tak kisah la....

Ni nak bagitahu, Yasmin dah nak merangkak dah! Dia dah mula dok macam gaya nak merangkak tu la...ala....empat kaki tu la....cumer belum melangkah jer lagi. Sekarang ni..asal dia meniarap jer.....nanti mesti dia akan angkat punggung dia macam nak merangkak. Yasmin...Yasmin....cepat sungguh anak Mak yang ni. Padahal umur baru 4 bulan lebih....Owh! and lagi satu...Yasmin pun dah start makan.....aku bagi dia makan sekali sehari jer. Suker betul Yasmin dapat makan. Biskut Farley's tu sekeping habis dia makan...padahal baru2 jer nak belajar makan solid food.



Yasmin Liyana - 4 bulan lebih...






hmmm...syedapnyer.....!



Tiket balik kampung pon aku dah amik. Kitaorang balik Semenanjung pada 14/11 nanti dan terus balik ke Kelantan dulu.....lepas lebih kurang 3 minggu di Kelantan baru balik Pulau Indah pulak. Tapi tu la....tiket dari KB-KL kitaorang belum amik lagi..hehehe....tak decide lagi nak naik train ker nak naik flight jugak.....kalu ikut aku senang naik flight jer....cepatsampai, and tak berapa penat..tapi kalu naik train mesti anak2 suker.......hmm....tengok la macam mana...



ni la tiket kitaorang....


Comments

Paopao Wang said…
hey,you create a nice blog! I like it very much. Let's make a friend link. Go and have a look at my blog:
http://extra-money-earning.blogspot.com
http://loooooong.blogspot.com
http://related-mesothelioma.blogspot.com
http://www.soulcast.com/longlong29199
WELCOME!
imalha said…
kakja!!!
heh3..
akhirnya...dpt gak amie
bg komen kt sini..
dah lame sy nk berbuat demikian..
tapi gak..baru tau kenaAde account blogspot...lalu, sy pon, register kan lah diri sy...dpt la akhirnya...heh3..
nway...
semoga dpt jumpa lah ye bln 11 nihh..
amie abis final 17 nov..
pastuh...ade grad day, kena g BTN...dalam hujung bln 11 baru blk klate kot...sempat ker kite jupo?

bubye
amie
norf with love said…
cumelnyeeee yasmin.. akak nak tau tak... norf culikss gambar yasmin taruk kat wallpaper... halal ek ? hehhehe.....
oo...culik gambar yer..? hmm...tak leh jadik nih...hehehe...jgn culik yasmin udah lerr...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!