mmm...?

Hari ni dah 6 Syawal....and hari jugak la baru lah aku masuk dapur balik. Hihihihi.....mana tak nyer, since Raya Pertama dok pegi berjalan makan macam2 , buat apa nak masak lagi kat umah kan? So hari ni memandangkan tader saper2 yang buat open house so....kena la aku masak. Aku masak sup ekor, begedil daging pahtu goreng telur dadar. Tu je la. Aku ni sebenar nyer jarang beli daging lembu kalu aku beli pon mesti aku beli tulang rusuk ker.....ekor ker...and of course la aku mesti buat sup. Masak biar daging nya betul2 empuk...terlerai dari tulang nyer...uish! Memang best lah! Pahtu kalu ada mihun aku akan buat mihun sup/soto. Anak2 pon suker makan. Tadi sambil dok melayari internet nih...(cewah! Ayat skima la pulak...) aku cari2 la resepi nak buat biskut semperit. Teringin nak buat pulak....orang lain sibuk buat biskut sebelum raya, aku pulak sibuk nak buat biskuer lepas raya. Hehehe.....bukan apa, sebelum raya tu sibuk betul....mana sempat nak menggentel biskut sumer nih. Jadi skang ni dah rilek skit baru lah bulih nak buat pon. Ingat nak cari barang2 malam ni......cik abang tu adahal plak. Ish! Payah betul kalu dok bergantung kat orang kalu nak ke mana2. Nak pegi sendiri dia tak bagi.

Ni resepi Biskut Semperit yang aku nak cuber :

3/4 cawan marjerin
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kastard
1 cawan tepung jagung
2 biji kuning telur
1 cawan gula
esen vanilla


cara2: ala.....kalu orang yang biasa buat biskut mesti tahu dah cara2 nyer kan? hehehe....

Comments

imalha said…
baru nk wt sekuk?
heh3..
bleh gop...ade kelainan la
rayo kali nihh..
masa raya mana nok make sekuk sngat...lepas rayo baru lah serro nok make sekuk....hehehe
pokcak said…
beli sekuk meri jah.. wak kek sekuk meri + milo. ok apo.. huuhuu
aku tok berehi sekuk meri....aku tahu la mu panda wak kek sekuk meri + milo tuuuu....
pokcak said…
ehhh.. heheh.. meh la masuk blog aku pulok.. aku wat blog biasa2 jah.. mcm mu.. baru nak memblog smula

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!