It's been an exhausting day

Tu la......penat memang penat, tapi bila tengok untung hari2.....terus hilang penat...hehehe. Well, sekarang ni tengah cuti PMR seminggu so my husband is home so he can help me out with my ayam percik. So Untuk seminggu ni kami nak pulun habis habisan berniaga ayam percik kat Mini Bazaar Ramadhan tu. Kalu hari sekolah my Ayang takder so tader orang nak bakar Ayam tu la pasal tak boleh nak niaga ayam percik on weekdays. Frust sungguh! Bukan apa, kalu on working days customer lagi ramai and bila customer ramai...untung pon banyak laa.....actually,sejak dok berniaga pasar Ramadhan ni tak pernah lagi tak habis jualan, kalu karipap tu kalau takat 50biji...aduhai....sempat berapa orang jer. Memang tak cukup. Aku ni plak kalu sempat memang nak buat banyak2 tapi tu la, nak buat Seri Kaya lagi, Onde2 lagi.....letih memang ler letih....tu yang nak online pon tak sempat.

Well, dalam beberapa hari tak update blog ni adala beberapa peristiwa berlaku....yang mula2 sekali was about my two daughters tula....Korang tahu tak (well,of course la korang tak tahu kan...hehehe) hari Ahad lepas masa me and my Ayang dok sibuk2 kat dapur budak dua orang tu bukak saloon kat depan rumah....adeh...diaorang potong rambut sendiri! Si Sophea potong rambut adiknya Laila, rambut Sophea pulak disuruhnya kawan dia potong.....aduhai....actually masa tu aku tengah sibuk kat dapur, budak2 tu pulak macam biasala, main sama la....cuma hari tu diaorang mintak izin nak main kat luar...bila aku tengok kat l uar tu ada my neighbours 2,3 orang dok masak aku pon bagi la......alih2 tengah syok2 dok masak ni tiba2 my neighbour - Kak Shidah menjerit2 panggil nama aku "Zana! Zana! Emergency! " Lhoh.....kok emergency? Aku pon aper lagi...terus pecut la keluar...."ni ha....budak2 dua orang ni main potong2 rambut!"...bila aku tengok Si Sophea....dah senget benget dah rambut dia.....rambut dia yang panjang tu
pendek....rambut depan plak dah jadik cam fesyen orang penan dah.....aiiyyyaakk! Nehiiiiii...! Geram sungguh aku....bukan apa, aku memang sayang nak potng rambut Sophea tu, pasal rambut dia panjang...pahtu lurus plak tu...ala....macam alaa2 rebonding gitu.....skang ni nak kata rebonding...aduhai....entah ler......yang si Laila pulak dah pendek dah rambut dia....tp tak der lah senget2 ....bila aku belek rambut si Laila....pandai jugak si sophea ni potong rambut adik dia....hehehe....mana dia orang dapat gunting pon aku tak tahu. Anyway...aku dah betulkan sikit2 rambut dua beradik tuh.....rambut Laila takder la byk sangat yg nak dia betul kan...cuma rambut Sophea laa.....aduhai, tak reti aku nak betulkan....aku buat jer setakat yang aku boleh. Nanti nak kena pegi kedai jugak ni...betul kan. Aku sayang betul rambut Sophea tu...sebab dia cantik kalu berambut panjang. Raya ni tak leh nak melaram la Sophea.....and these are the photos....



Rambut Sophea and Laila sebelum dipotong sendiri....




Ni rambut Laila....




Selepas dipotong oleh her "personal hair stylist"



Alahai anak mak........uwaaaa...!

Comments

sofea^alisa said…
sabar ajelah dgn budak..budak skrg...pandai pulak derang nak gunting rambut...ekekek keeee..tapi tak apa...w/pun dah rambut pendek..Sophea & Laila...mmg cute.
norf with love said…
Yup... mula2 norf tak sempat baca... tak perasan langsung pasal rambut derang tu... they looked SO CUTE... :D
mak nyer la yg frust.....huhuhuhuuu....kalu laila tu sesuai gak rambut pendek,kalu sophea...adeh....nangis nengok kan rambut dia skang....but, tak pelah, hair will grow....hehehe
lyn hazirah said…
aiyak...sudah gonjeng itu rambut

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!