Lamer dah tak update?


Makcik Sophea...hihiiihihi......




Hai....macam dah lamer tak update blog yer....ntah..lately nih tak der idea sangat. Tapi tak per la...aku tulis jelah setakat yg boleh.

Hari ni aku buat aper yer..? Hari ni aku relaks la sikit tak macam mingu lepas...sibuk...masak untuk Kak Min..untuk UstazFuad belakang umah nie...pastu hari Jumaat lak gentel karipap 120 biji sebab Anis tempah.....sampai lembik jari aku...hehehe. pastu hari Sabtu pun ada lagi orang tempah karipap...pahtu Anis dengar aku buat jugak frozen karipap dia pon nak jugak.......adui....pastu aku relaks la sikit. Actually ada lagi satu akak ni dah tempah karipap gak...160 biji. Hehehe.....tapi tu la....dia tak cakap nak amik bila.....yang tu aku kena buat gak...tgk la esok ker......kentang dah ada...tapi rasanyer nak kena tambah lagi tu nak buat inti....

Sejak join BDN nih aku dapat ramai kawan baru...sonot sangat. Walaupun tak pernah bersua muka..tapi tu la ......aku suker......bulih tukar2 pendapat...tukar2 cerita dan pengalaman. Yang maner aku rasa bulih ngam aku chat la kat YM.. tapi tu la sumer pompuan jerk...Ayang aku mane suker aku chat dgn lelaki....tak boleh......tak boleh.....

Skang ni aku dah masuk 6 bulan pregnant. Perut pon dah makin besar. Minggu lepas gi klinik check..nurse tu kata perut aku cam besar sikit. Tak per lah besar pon. Pastu 27/2 nanti pulak nak kena gi scan lagi....suker nyer. Aku dah tak sabar nak tunggu baby aku ni keluar. Sophea and Laila pon dah tak sabar jugak. Dah angan2 nak tolong basuh berak adik la.....nak tolong bagi adik makan la...hai...macam2.....padahal Sopeha tu baru nak masuk 5 tahun. Ha....lagi satu ..dua beradik tu pon dah start pegi belajar mengaji Quran .Hehehe....Ngaji dengan member Ayang aku kat depan umah nie.....Skang ni baru Iqra' 1 la, tapi cepat jugak Sophea dapat aper yg ustaz dia ajar.....cepat paham and cepat ingat. Balik umah kang dia nak ngaji lagi...nak practice la....bila aku dengar2 betul sumer yang diabaca...Laila pulak..ntah la...slow sikit......tak berapa betul lagi baca.....alif ba ta pon tak berapa kenal lagi...hihihii..tak per lah...yang penting diaorang memang semangat nak pegi ngaji.....hari2 ngaji.....

Comments

norf with love said…
hehehe..
sama la kita hairanaz.
erks nak panggey ape ni?
banyak kawan2 yg norf dapat dari bdn.. byk suka dan duka norf tercatat kat bdn tu.. antara sedar ngan tak je.. anyway... bley tak norf taruk link hairanaz kat blog norf ?
norf with love said…
bestnyaa.. kak zana tengah menanti seorang yg baru utk lahir ke dunia..

mudah2an anak kak zana kali ni lelaki kan ?:D
norf with love said…
Lama nya akak tak update.... :D bz ke?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!