Bunsit Oh! Bunsit


Semalam petang kitaorang pegi Bunsit....konon nak picnic la....ala....picnic simple2 jerk. Sophea and Laila tak mandi pon sebab tak bawak baju. Memang aku malas nak bawak baju spare pon sebab pegi pon dah petang.....kalu mandi kang lambat plak balik. Last2 cuimer main2 rendam2 kaki jerk. Tak tahu nak bawak Siti gi maner..tu yang bawak gi Bunsit tuh. Jadilah....ad la bawak bekal2 makan sikit2...Kek Coklat yang siti buat ..air Laici..tu jela.....

Masa pegi tu aku tengok ramai yang dok mandi2 manda.....bukan takat mandi manda suka2....tapi memang mandi sungguh 2 la....siap sabun ,syampu lagi......yang basuh baju jerk tak der. Tak tahu la kalu aku tak nampak. Aku agak kat rumah diaorang tak der air kot.....sebab sampai sumer anak beranak mandi kat situ....bukan berkelah lagi dah kalu macam tue. Kat rumah aku pon tadi ada air tapi slow jerk.....alih2 balik umah bila aku bukak paip...tak der air kuar......setitik pon tadak....!
Patut la siaorang sumer beriya2 mandi kat sungai.....agak2 bila lagi la tak mandi tue yer....? Hehehehe......

Comments

norf with love said…
hairanaz... bunsit ini di mana ?:)
bunsit ni di keningau...mai ke keningau....ni norf ker? BDN?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!