I'm back....

Tak sabar nak balik kampung nih....hhehehe


Aku sekarang dah berada kat Keningau.....letih sepanjang perjalanan pun tak habis lagi. Seronok sungguh balik kampung, sebulan balik rasa macam tak cukup pulak. Hehehe....Nampaknya tahun depan kena la balik lebih sebulan ker......tengok la macam mana kalau plan yang lain2 tu menjadi, bulih la balik lamer skit. Tapi dalam seronok2 tu ada gak part sedih.... tok aku belah my mom (aku panggil Che') sakit. Dua kali pulak tu. Dia sebelum ni memang tak pernah sakit kuat....ada la sekali tu kena mild stroke sekali....tapi dah okay dah.....hari tu lak kena sesak nafas....dia tu mana ada masalah jantung sebab dia tu kalu bab makan memang jaga sangat...ubat pun takut nak makan! HEhehe....kalut jugak la....habis anak cucu dia yang dok jauh2 pakat balik...yelar kan. Dapat la aku jumpa semua sepupu sepapat....dah jadi macam Hari Raya lah pulak. Aku nak balik sini ni pun rasa macam tak sedap hati.....tapi nak buat macam mana....aku cumer do'a biar umur che' aku panjang.....Amin.

Comments

Hughesapore said…
Hi Janna,
I found you on Bored Housewifes comments page. You said your blog was in Malay and I came on over because we are headed to Singapore in 06. My husband for 10 months leaving Jan. 3 and our two beautiful girls :-) and I follow him over March 20th.

Well, visiting your Journal was fun but since I can't read it I just thought I'd leave a comment. It's a nice language. I'll be brushing up on my Singlish and leaving my gum here in the US, from what I gather.
Hi hughesapore....
so you're gonna live in singapore? Singapore is a nice country, i've been there some time ago...my sister livesthere because she's married to singaporean. I'm sure you're gonna like it living in singapore and language is not a problem in singapore since everyone speaks english there,may be you'll come to malaysia sometime when you're already in singapore...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!