Hari ni nak buker apa yer..?

Hari ni aku tak tahu lagi nak buka ape, nak masak apa atau pun nak buka kat mana (hehehe...). Actually hari2 macam tu. Macam semalam nasib baik tak payah masak sebab ada majlis berbuka puasa kat skolah Ayang aku . Sonot lah aku...heheeh, aku lak kalu pregnant ni suker sangat makan kat rumah orang atau pun kalu ada jemputan makan2 ker. Kalau orang yang masak sedap jer rasa walaupun ikan goreng jer, hihihi. Lauk buka semalam kat skolah oklah jugak, ada nasi minyak, ikna sweet sour, kari ayam, ayam bakar, sup tulang, kuih2 pun macam2 jenis ada. TApi aku ni masih reti malu gak lagi..hehehe, aku cume makan nasik (with all the lauk yang ada tu...ekekek!) and sup semangkuk. Nak try kuih tengok2 dah habis dah...licin......tak per lah. Kalu ikut hati aku nak tambah lagi (kalu boleh tapau lagi bagus!) tapi tu la, segan lah pulak. Kalu yang kita bayar tu lain la kan. Hehehehe....

Pastu aku dapat berita member aku Zai ni dah dapat balik semenajung. Lorr.....sedihnya. Balik dah kawan tue, dia datang sini pon kira sama2 ngan aku gak ,tahun 2001. Dah mintak pindah balik. Tak per lah....aku plak, tak tahu lagi la bila nak balik .Seronok dok sini. TApi tu la my mother in-law dah sibuk2 tanya bila nak mintak pindah semenanjung. Aku and hubby lak tak mau pindah lagi....bagi aku lak kalu dok sini sampai pencen pon tak per. Aku bukan aper, suker dok jauh2 cam ni. Bila cuti balik kampung....seronok macam tu. Orang sambut kita balik pon macam grand sikit. Pastu kalu ada apa yang tak berapa ngam tu kita boleh abaikan jer...tapi kalu dah memang dok dekat2 tu tahu jelah kan, orang kata, dekat berbau tahi, jauh berbau kasturi......so kiranya aku nak mantain dengan bau kasturi la. Macam my mom lak tak per. Dia tak kisah duduk mana pon. Dah kalau rezeki kita kta tempat orang nak buat macam mana kan. Lagipon dia boleh gak jalan2 tengok tempat orang. My parents ni kira open la.....berfikiran jauh.

Kepada Zai ,Amrul and Haziq....selamat pulang lah. Semoga persahabatan kita tu akan berpanjangan.....best of luck to all of you.

Comments

bloggrez said…
Victory for Pundits
Robert Bork on Fallout from Miers Withdrawal Judge Robert Bork, a former Supreme Court nominee, discusses the fallout from Harriet Miers's withdrawal of her nomination for the Supreme Court.
Hey you've got a great blog here, the best I've seen so far, keep up the good job! A few days ago I was surfing the web and came across this cool site on Payday loans online. It features all sorts of interesting information on Payday loans online and makes it super easy to apply online. Now I know that people want fast services I recommend they visit Payday loans online for quick and hassle-free service.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!