alahai......boringnya!


Hari ni hari Selasa dan saya dah tak tahu nak buat apa lagi. Rasanya kalu ada orang yang boleh mati sebab bosan that person would be me! Entah la.....hendak mengemas malas, nak memasak tak cukup bahan-bahan...idea berlambak-lambak bahan pulak tak cukup. Alahai....dah mati kutu saya dibuatnya. Orang lain cuti sekolah pergi berjalan-jalan saya pulak duduk ulang-alik dalam rumah.Tension sungguh! Cik abang pula, kalau nasib saya baik hari Khamis ni baliklah dia..kalau tidak hari Jumaat bar lah sampai di rumah. Sejak Ahad lagi dia ke Kota Kinabalu (KK). Bawa budak2 silat ke Sabah Games....macam ni lah saya kalau Cik Abang tak ada. Sejak dua menjak ni dia sibuk memanjang. Tak lekat di rumah...alahai, sabar ajelah. Ni belum jadi bini askar..(masalahnya suami saya bukan askar!). Nasib baiklah anak-anak tak mogok nak jalan-jalan. Kalau tidak haru juga dibuatnya. Itupun dah dok sebut-sebut nak pegi playground . Rasa menyesal sungguh tak ambil lesen kereta masa belajar dulu. Tak apa, tahun depan saya mesti ambil. Mesti! By hook or by crook by next year I'll have my own licence (and hopefully my own car..!).
Kadang-kadang saya rasakan hidup saya ni cukup membosankan. Saya seorang surirumah tangga sepenuh masa dan saya bekerja dari rumah jadi rumahlah pejabat saya dan rumahlah juga rumah saya. Most of my times are spent in the house. I'm not complaining but sometimes I think I need some fresh air.....it's not that my husband never allows me to go out it's just that sometimes I think I need to do something for myself (actually whenever my husband is around he always makes sure that he 'll take me and the girls out). With two active and 'creative' daughters around....my life could be quite choatic. Really. Sometimes I wished that I can go out working like my other working friends...so at least I'll have some time for myself, I thought. But when I think back, not so many women are so lucky to be able to take care of their own children themselves...not so many women in this world who have the chance to watch their baby making their first step ( and earning money at the same time!), like me! So why should I complain? I'm the lucky ones! I am very grateful for what I have now....loving, caring and understanding husband and blessed with two beautiful and bright daughters. I can't ask for more.

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!