Happy Birthday Adik

I'd like to wish my littlest sister Fatien Adibah Wan Muhammad...a very happy 20th birthday. Oloh dik....20 doh dik. My sister ni is our adik bongsu....on this day....20 years ago my mother gave birth to her at Hospital Raja Perempuan Zainab II (previously known as Hospital Besar Kota Bharu) through c- section sebab my sister ni takmo dok leklok dalam perut my mom...nak dok songsang...kaki bawah....and since my mother pon was already 40 at that time...so c-section is the best solution. When she was a toddler..dia lambat cakap, at the age of 2 pon she couldn't utter a word..cuma bulih sebut "Ma" jer....my late grandmother dah risau dah......tapi....one day...dia telah mula bercakap, and since then she couldn't stop talking,hahahaha.....laju plak tu kalau bercakap, sampai kadang2 terbelit2,ekekekeke. Klakar la Adik nih.

Kami adik beradik memang panggey dia Adik jer....while anak2 sedara panggey dia "Che Adik"....when she had her first niece at the age of 3...kami sajer la suh panggey dia "Mok Su"....takmo dia....dia kata Mok Su tu orang tua....hahaha...nak panggey "Che Adik"gak. Hahahha...adik...adik.

Adik skolah rendah di SK Penambang...not very far from my folks' house at the kampung lah. And lepas UPSR she went to SMK Penambang....lagi lah dekat ngan umah....agak2 kalu time rehat tu boleh sangat la nak balik makan kat umah. Hehehe...lepas PMR..she went to MRSM Kuala Terengganu plop.....and after SPM she did her matriculation at Kolej Matrik Changlun, Kedah and now she's doing her first degree in Mathematics under JPA scholarship at UKM. Haaa..tu la citer serba sikit pasal adik bongsu kesayangan sayer nih.



Untuk adik...kak ja doa semoga dimurahkan rezeki..di beri kesihatan yang baik.....serta semoga berjaya lah hendaknyer.
All the best untuk adik yer !


p.s : pergh! special entry kak ja untuk adik neh tau ! hehehe...love u always.

Comments

adia_anarris said…
This comment has been removed by the author.
Ahlami said…
simple but brief description of our littlest sister..even though she's no longer considered as little..hehe..

love my adek so much!
huhu

bubye
amie
fatien said…
thnxx kak ja!!..love you to0o!..
NikNor said…
o,..gitu ceritanya... cik nah baru jah cerito pasal che adik lambat bercakap, sbb husna pun sama, lambat nk utter a word....so cik nah kata jgn risau , fatin dulu pun sama...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!