aina is 4 months!

Aina dah masuk 4 bulan so today we went to the clinic for her regular monthly check up. Wafa my good neighbour pon tumpang skali for her baby boy's check up. Aina weighs 6.3kg at 4 months young. Okayla tu.......normal weight.Not too heavy and not too light. Just nice and sesuai la dengan mak nyer yang bukan la besar sangat. Hehehe.....

Anyway, my Ayang pon sedang busy skang ni. Ada badminton tournament peringkat Sabah kat Keningau. Luckily jugak Keningau jadi host so at least my hubby no need to leave town. Otherwise, by now me and the kids dah kena tinggal dah....huhuhu. The tournament ends by this Thursday. Back from clinic I had to prepare Sophea for school. Nasib baik la masa aku dok kat klinik tu my Ayang dah bawak all the kids , excluding Aina la fo course, makan2 so tader la aku nak kena rush masak la pulak. But aku still masak for lunch and masak pon simple2 jer. Tumis sayur, goreng ayam and special for me...Sambal Tumbuk. Hehehe....

I wonder why......? kenapa ada certain2 orang yg anggap housewife like me ni tak reti apa2 ....tak tahu apa2 ? Kalau housewife zaman dulu2 mungkin la......but housewife zaman IT ni dah lain dah....malah sometimes we know more than those who work. Cumer saya rasa menyampah bila ada sesetengah hamba Allah tu seperti memperlecehkan golongan surirumah seperti saya. Kenapa masih ada orang yg berfikiran low class seperti itu? Ingat saya tak reti ker pasal IT2 ni...?alahai.....silap orang la yer.....(waa.....cakap besar la plak aku nie...hihihi)

Comments

imalha said…
kakja!!
mane gmba aina.
tepek la gmba aina pl0p...
hehehe..

bubye
amie
adrina adi said…
wah.. beratnya aina. lebih kurang i jugak. hehehe...
ami : tepek doh ami....

kakak:oooyeker....? baru I tahu....hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!